Boerderijkip

Aandacht van begin tot eind

Wanneer Uw Slager Stefan Beld een stukje Boerderijkip koopt, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. Onze boeren kiezen bewust voor duurzaamheid en hebben aandacht voor het dierenwelzijn.

Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Elk exemplaar wordt door ons met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn onze vakmensen erbij. En natuurlijk ook daarna. En omdat we van begin tot eind blijven controleren of we voldoen aan de hoge dierenwelzijnseisen, is die kwaliteit gewaarborgd. Eet smakelijk!

Beter leven

Wij gunnen onze kippen een beter leven. Dat begint al bij de kuikens: die mogen lekker in hun eigen tempo groot te worden. Ze hebben alle ruimte voor natuurlijk gedrag en krijgen van ons zelfs de beschikking over strobalen om mee te spelen. Boerderijkippen zijn een trager en sterker groeiend ras, dat opgroeit met altijd voldoende daglicht. Let op, niet te veel, want kippen zijn kieskeurig! Wij zorgen daarom voor een uitgekiend dag- en nachtritme. Hoe relaxter de kip, hoe gezonder. En dat willen we.


Verantwoord en lekker

Onze boeren zijn graag duurzaam bezig. Zij vinden het niet meer dan logisch om zich in te zetten voor de optimale gezondheid van hun kippen. Belangrijke dingen als voldoende daglicht, variatie en hygiëne hebben dus volop hun aandacht. Daar blijven dier én boer gezond en ontspannen bij. Boerderijkippen eten zelf trouwens ook heel verantwoord: puur plantaardig voedsel met wel zeventig procent granen. De boeren strooien het zelfs voor ze uit, zodat ze er naar hartenlust naar kunnen pikken. Gevarieerd en lekker!


Persoonlijke aandacht en vakmanschap

Elke Boerderijkip wordt van begin tot eind door ons gecontroleerd. Zo weet u precies wat u koopt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip, die met aandacht voor dierenwelzijn en door vakmensen is grootgebracht, verwerkt en verpakt. Van iets waar zo veel aandacht en zorg in zit, gooien we natuurlijk liever niks weg. Wij gebruiken dan ook de hele Boerderijkip bij de bereiding van hun specialiteiten: van kipfilet en drumsticks tot kippenvleugeltjes, rollade en kip-kerriesalade. Door die persoonlijke aandacht blijft de kwaliteit voor u gewaarborgd.

Wij draaien op Midmid